Sunday, 25 March 2012

Untold History : Hugh Hefner of Johore

Continuation from :
http://untoldhistoriesofmalaya.blogspot.com/2012/01/untold-history-brassball-hh-ibrahim-and.html 

If you assumed Johore Royalty doesn't have affair with actress... by any modern standard, you are absolutely wrong.  Looooonggg before your grandmother owned a TV set.. or subscribed Astro.. they had been in affairs with actress.. but ONLY HOLLYWOOD actress.. no local actress, Hollywood level is their benchmark. .  our local Saloma not in the list.. that is 70 years ago. 






Even when Helen is still Sultana of Johor, HH Ibrahim having an affair with one of leading Hollwyood
Actress in 1940's... with Dorothy L'Amour... 





AFFAIR

HH Ibrahim fell in love whenever he saw Dorothy Lamour with her Batik Sarong in "Satan the Tiger
of Malaya"
.. and apart from that, there were few other films starred by Dorothy Lamour with her
sexy sarong..




Since then... it become trademark of Dorothy Lamour as jungle girl with Sarong even after she died,
she was wrapped with Sarong and buried 


HH Ibrahim has seen date with Dorothy L'Amour in Singapore... maybe during her shooting.. their affairs become headlines in American newspaper that time.






Eccentric as usual, HH Ibrahim with his autocratic behaviour ordered all Dorothy L'Amour's poster
to be put up in all main road in Singapore... this helps her popularity.



During the same year jugak, HH Ibrahim proposed to marry her.. 

HEARTHBREAK

However, Dorothy L'Amour decline his proposal due to fact that she is happily married.. plus Helen
that time is still Sultana of Johore. 




Had done enough with utmost respect, HH Ibrahim accepted and give her a present... he
the move to hun another hollywood actress.. Betty Grable.. 



I will disclose this story later in 3rd episode of Hugh Hefner of Johore. 

11 comments:

  1. boleh thn jugak yer.... tunggu next story!

    ReplyDelete
  2. how is that can be considered as a islamic leader in the state?

    ReplyDelete
  3. but proud?


    hmmm...

    ReplyDelete
  4. great king will always be a king, greater life, greater in fashion and greater in needs. Shall we turn away by looking at all great kings of Andalus, Turks and Moghuls????? hahahahaaha

    ReplyDelete
  5. for me..hiss memalukan..terpaksa merayu artis hollywood tu..tak rasa nak bangga pun..kenapa nak cari orang Eropah..jangan kita ambil contoh yang tak baik..ambil yang baik-baik saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko silap ukur. bukan artis hollywood yg jadik taruhan, tapi kuasa and respect bangsa lain pada kita. You living in that era.. 1930's.. tak pernah ade orang yg kawin dgn Mat Salleh dalam dunia Islam.. even Maharajah INdia dulu pun pernah try, tapi dibuang negeri oleh British, but us... kite di beri puji pujian tanda hormat dan takut. Bukan dia seorang saja yg kawin dgn mat salleh.. all Johore Minister from 1890's sampai ke sebelum perang dunia ke-2 semua kawin dgn mat salleh.

      Anyway.. aku ade document pasal ni printed in the Times Magazine 1930's. Dia bagi comparison tentang kenapa dulu maharaja India dikeji, but Johor dipuji.

      Delete
  6. kenapa maharaja India dikeji, but Johor dipuji?

    ReplyDelete
  7. Begitu lah caranya puak-puak musuh islam menjalankan dakyahnya. Melalui perkahwinan dan pelbagai lagi penipuan. Tak terfikir kah kita atau penulis blog ini untuk membongkar bahawa wanita-wanita mat salleh itu adalah perisik atau agen bagi pihak-pihak musuh yang ingin menguasai tanah melayu serta kekayaan tanah melayu. Melalaikan pemerintah dengan wanita-wanita adalah taktik yang kerap dipakai dari dahulu hingga kini.
    Bukankah negeri johor negeri di tanah melayu yang terakhir menerima pakai penasihat britsh.

    ReplyDelete
  8. pemerintahan khalifah uthmaniah pun jatuh kerana salah satunya peranan oleh perempuan-perempuan sultan(harem)..tak usah bangga dengan pemerintah yang berminat dengan kebanggaan dan keseronokan tapi saya masih mempercayai institusi raja..mudah-mudahan semakin ramai raja-raja Melayu yang semakin berminat mengaplikasi islam dalam kehidupan..

    ReplyDelete
  9. Nama filem tu "The Jungle Trincess" nama rimau tu Satan The Tiger of Malaya.aku cek wiki..hehe

    ReplyDelete