Sunday, 21 June 2015

Untold History : Exposure Imminent of Negara Johore II


41 comments:

  1. Pergh... apakah yang bakal terungkap kali ni?

    ReplyDelete
  2. aik, dah tu nk expose ke tak nak ni?

    ReplyDelete
  3. aku belajar kat sekolah dulu dulu Johor maju.
    Maka aku bayangkan dulu dulu dan aku lihat sekarang. Mana satu betul.
    Dulu maju ke sekarang maju?


    ReplyDelete
  4. buku dah nak keluar ke boss

    ReplyDelete
  5. Johor fixed deposit UMNO.
    Ada aku baca comment kat tenet.

    Dari Johor UMNO datang
    Dari Johor UMNO kembali

    Bengang giler dengan kepimpinan pusat sekarang.

    ReplyDelete
  6. Come on bro. Kongsi le knowledge ni. Buat pengajaran utk generasi muda.

    ReplyDelete
  7. hurmm..excited aku hilang bila baca entry kali ni..adehhhh

    ReplyDelete
  8. This blog republish your post.
    aimirezza.wordpress.com

    ReplyDelete
  9. This blog republish your post.
    aimirezza.wordpress.com

    ReplyDelete
  10. But there're too many things that can never be forget.
    Especially when it come about life, land and religion.

    ReplyDelete
  11. jangan la berhenti camni je bro. tak rockstar la gini.

    ReplyDelete
  12. lu kate lu brasball

    ReplyDelete
  13. Kat johor takde lrt - apasal pembangunan fokus kat lembah klang aje. 2020 utk lembah klang aje ke?

    Kata pandang ke timur.
    Buat la keretapi laju semenanjung.
    Orang duduk perlis boleh keje kat jb ulang alik.




    ReplyDelete
  14. sembang kencang je lu. cerita je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu boleh buat ape klu gua xnak petik?? X boleh buat ape2 kan?? Bacul no balls.. Hahahaaa

      Delete
    2. Bro...selamat hari raya.0-0

      Delete
    3. lu tak nak petik..lu kasi glypo la beb..appa susah..kih3..
      amcam chebye..lama lu diam..mende jadah lu tengah bikin..

      Delete
  15. Pulau batu putih huhu

    ReplyDelete
  16. Bro,citer baru xde ke... Selamat hari raya mr.uneks

    ReplyDelete
  17. Bro, since sekarang ni Muhyiddin dah berubah jawatan, takde citer baru ke? "Kepada Allah saya berserah", katanya. Any citer baru bangsa Johor?

    ReplyDelete
  18. Seandainya ada kempen I❤MY utk sokong Muhyiddin Yassin,

    Maka, mungkin akan tukar dari .com.my ke .com.zh atau .com.rm

    .nr tak boleh pakai... ��

    ReplyDelete
  19. Bro, bila nak kluar cerita baru. Its been too long since the last one. Share something that useful for us

    ReplyDelete
  20. Salam bro...lu bertapa ke ? hehehe...atau Sultan lu sudah kasi warning ke apa..? hehehe..

    ReplyDelete
  21. ntah2 da kna simen....erm

    ReplyDelete
  22. Assalam...lamanya takde entry baru...

    ReplyDelete
  23. Admin can't tell you guys because that files are too confidential...and I believe it's complicated and scary to know...

    ReplyDelete
  24. interesting read ... the fact that our manuscripts and hikayats are religiously researched by them. heres the link bro Mo Razi.
    Kalau x keberatan, saya harap bro dpt tgk ink nih, and maybe give your two cents worth :)

    http://britishlibrary.typepad.co.uk/asian-and-african/2013/08/a-golden-letter-in-malay-to-napoleon-iii.html
    http://britishlibrary.typepad.co.uk/asian-and-african/2013/11/two-malay-manuscripts-from-wales.html
    http://britishlibrary.typepad.co.uk/asian-and-african/2013/09/hang-tuah-the-malay-rollo-or-rustam-1.html

    ReplyDelete
  25. lu duduk gua mana ni bro..lame menyepi .

    ReplyDelete
  26. SALAM BRO. TERUSKAN USAHA. JGN PUTUS ASA DGN UJIAN DLM PERJUANGAN..

    ReplyDelete
  27. Salam bro Mo Razzi. Hope sihat2 slalu. Bila nak keluar entry baru? Asyik keciwa je hati sy stiap kali singgah blog ni mengharapkan kemunculan bro & entry baru.

    *sobs

    ReplyDelete
  28. Salam bro Mo Razzi. Bro ok? Lamanya senyap sunyi.Hope bro sihat2 slalu. Bila nak keluar entry baru? Asyik keciwa je hati sy stiap kali singgah blog ni mengharapkan kemunculan bro & entry baru.

    *sobs

    ReplyDelete
  29. Salam bro ajis, you r not silent, but more fikr comes each passing days... panetrate bros...

    ReplyDelete
  30. boleh tak bro mo razzi cerita sikit pasal isitlah "bangsa johor" saya yang noob nih paham bangsa bermaksud rumpun....

    ikut cakap wikipedia pulak

    Bangsa mempunyai tiga maksud utama:

    Jenis manusia daripada satu asal keturunan, contohnya bangsa Melayu.

    Kumpulan manusia dalam satu ikatan tatanegaraan, contohnya bangsa Malaysia.[1]

    Satu kelompok atau kumpulan manusia yang sama di sesuatu kawasan atau tempat


    ReplyDelete
  31. wei juboo..lu kocak tak habis2 ker haper?..
    mana lu pigi da?..
    takkan senyap jer..
    berkokoklah apa yg patut,keh3..
    maria ozawa kirim salam kat luu..
    chow

    ReplyDelete