Sunday, 15 January 2012

Untold History : The Very 1st National Serbis

Najib kembang hidungnyer, bile dikatekan bijak bile memperkenalkan "national serbis" yg dibangga2 kan itu.

And... yg tak suke Najib pulak.. mcm Anliwatwar, Nik Najiz etc.. semua mengutuknye sebab di anggap Najib meniru Singapore.. and Singapore pulak <--- tiru Israel.

Ape2 pun.. aku ketawa guling tengok gelagat kedua2 puak yang sudah terang jahil amat ni.

NATIONAL SERBIS

- British.. seawal 1939



- Israel Jahannam... in 1948




- Singapore... 1967




- Malaysia... baru jee, tahun 2003



So... mainstream history cakap : British <--- Israel tiru pulak <---- then, singapore <------ then Malaysia 


THE 1ST NATIONAL SERVICES

Kat Johor lerrr.. tahun 1904 





1st initiated pada tahun 1904.




REQUIREMENT 


Unlike other 'national service'.. yg mewajibkan semua berumur 18 tahun, dan belum  berkahwin.. di Johor.. cume :








Pegawai kerajaan dan ketua kampung sahaja... then diserapkan masuk JVF ataupun pasukan Polis.





That is why, in some part di Batu Pahat dan Muar.. pemilikan senapang patah dan senjata api pada orang Melayu sgt tinggi sebab, lesennya boleh diturunkan kepada anak cucu daripada bekas2 Volunteer zaman ni....


OTHER REQUIREMENT






Johor Volunteer Engineer pulak... cume terbuke kepada orang2 European SAHAJA yg tinggal di Johore sahaja.


So.. sesape yg mengaku atuk nenek dia bekas JVE... dah terang2 dia menipu unless dia ade iras muke Pan Asia, bukan Batak seberang. Ader ??? 

5 comments:

  1. Ada sekor batak seberang!! Hang pi jumpa Pudin Nasution... Ha ha ha ha ha ha ha!!

    ReplyDelete
  2. Engkau ni aku tenguk jenis orang yg takbur dan bongkak. Mentang2 lah kau dapat access kedokumen lama penjajah so engkau dh rasa over exited dan berlagak pandai serta serba tahu. Sedangkan hakikatnya engkau pun cuma copy je sumber pengetahuan kau tu. So tak elok lah kalau akau rasa dengan ilmu access kau tu melayakkan engkau kutuk dan bernajiskan makhluk Allah yg lain. Sebagus mana pun kita rasa kita ini bagus tapi sudah tentu tidak dapat lari dari dosa dan pahala. Adakah engkau rasa engkau bagus? Jika begitulah yang engkau rasa..muhasabah lah diri engkau (orang sekarang kata FIKIR-FIKIRLAH..yang baik hanya dari Allah yang buruk kita yang buat sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengutuk nik najiss seekor setan yg bertopengkan manusia utk kepentingan kuasa politik x mendatangkan mudarat kepade aku. so??

      Delete
    2. pukimak anjing!!!!!!!!!!!! jga sikit bahasa kau anak sundal!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      mak kau lahirkan ko ikut lobang jubo ke sial?!!!!!!!!!!!!

      Delete
  3. dh terang lagi nyata....kan....ada yang tak dapat terima, fikir fikirkan lah...

    ReplyDelete